söndag 19 september 2010

KLIPPO - världens bästa gräsklippare!

Klipposamling

Läste i en annan blogg idag om en "tok" som bytt ut sin gamla Klippo mot en ny Partner!!!
Så gör man väl inte! Klippo samlar man på, basta!
Hoppas han kommer på bättre tankar och pedantrenoverar den gamla trotjänaren.
Nåväl, jag kom ju äntligen till skott med att ta en bild av min lilla samling p.g.a. detta, något jag tänkt göra en längre tid  för att sen maila bilden till min kusin i Stockholm, som också hade en liten Klipposamling tidigare. När jag sov över hos honom på en semesterresa för några år sedan så hängde det en nylackad snygg äldre Klippo på väggen i hans vardagsrum som prydnad. Ytterligare en stod på golvet bredvid fåtöljen, precis vid huvudänden på den madrass jag sov på på golvet, så den var det första jag såg när jag öppnade ögonen på morgonen.
Åter till min samling, från vänster i bild så har vi först en sen 70-talare tror jag, med 2-takts Tecumseh motor som varvar i det oändliga, nästa har samma kåpa/chassi som den första med är utrustad med en 3,5 hk Honda motor, tydligen väldigt ovanlig. Nr.3 från vänster är en "Självgångare" med 4 hk Briggs & Stratton motor, troligen 80-tal och längst ut till höger har vid den modernaste i samlingen en Comet S från -99 med drift och 5,5 hk Briggs & Stratton Quantum XTS motor.
Den nyaste är den enda jag köpt, köptes dessutom helt ny, de övriga har jag fått av folk som skulle slänga dom!

5 kommentarer:

 1. Givetvis kör man Klippo.

  SvaraRadera
 2. Och nu svarar token....:)
  Klippon är inte såld men ska fixas då förgasaren inte funkar som den ska, maskinen som är en Brilliant med B&S motor och uppsamlare är en 1998:a och har funkat perfekt sen dess...i alla väder...men jag gick faktiskt och köpte en Partner trädgårdtraktor så man slipper vandra...så här på "äldre" dar....:)
  Så KLIPPO är den absolut bästa gräsklipparen och hade nu dom tillverkat traktorer så hade jag fixat en sån....
  Stiga tornadorn som är sen stenåldern kanske inte håller i evighet så man då får man bekvämt luta sig mot klippon...

  SvaraRadera
 3. Då ska jag väl motvilligt erkänna att jag mest har mina Klippo för att stila med, systersonen klipper min gräsmatta med en 4-hjulsdriven Stiga President åkgräsklippare...
  Tur är väl det med min gräsallergi!

  SvaraRadera
 4. Det är allmänt känt att röda gräsklippare är betydligt bättre än gula. Själv använder jag en modell "3:e från vänster" som har tjänstgjort nästan klanderfritt sen mitten på åttiotalet.

  SvaraRadera
 5. Anonym23/5/12

  klart man gör sig kvitt klippon! bättre effekt med några får som betar...tokar är väl de att samla på sig skrot...

  SvaraRadera