lördag 12 januari 2013

Grissla - Caltex

Såg just att jag tappat några bloggföljande medlemmar och det är ju lite synd.
Man kan ju inte låta bli att undra varför...är det innehållet i de senaste inläggen?
Då kan man ju blicka bakåt och se att innehållet växlar hela tiden.
Har det varit för lite uppdateringar den senaste tiden?
Då kan jag bara säga att jobbet inkräktar för mycket på fritiden, men att jag uppdaterar när jag orkar och har tid.
Även uppdateringsfrekvensen, liksom innehållet, växlar hela tiden.
Nåja, jag kommer fortsätta att skriva om sånt jag gillar (och ogillar) och inte försöka skriva om sånt som andra gillar för att försöka få så många följare som möjligt.
Men mer mackspaningsresor till sommaren kan jag definitivt lova!
Bara det nu blir sommar nån gång, känns avlägset med -19 grader i morse...

Nog med gnäll, synd att det inte var en Shellmack det handlade om, då hade en lämplig bloggrubrik varit: "Gnäll & Shell", "Lack & Mack" är ju inte lika bra, inte heller "Gnissla & Grissla".
Caltex är ju helt omöjligt att få till ett passande rim på.

Apropå mackar så slänger jag väl in ytterligare en bild från Tobbe, nämligen på den numera rivna macken i Grissla.
Jag tycker det ser ut som 50-tal, kanske senare halvan?
Caltex stod för bränslet och det ser riktigt gemytligt ut.
Efter Caltex blev det Din-X som tog över, och efter det Mobil, vad gäller bensinförsäljningen så slutade det med Hydro.
Bild från Tobbe_Söderhamn

Själv var jag på resande fot i Augusti 2011 och lyckades äntligen fotografera "rucklet", i grevens tid skulle det visa sig då hela rasket revs typ ett år senare, och ett år är en blygsam tid för en mack som ska ha uppförts redan på 40-talet.
Se inlägget HÄR
Jag tycker det är märkligt att ingen har tagit sig an dessa byggnader för länge sen, ett ganska stort bostadshus, en äkta gammal mack att göra nostalgimack av, perfekt, väl synligt läge vid en större väg så man kan ordna sommarcafé eller dyl. för att finansiera hobbyn.
Man skulle även kunna sälja t.ex. nytillverkade Caltex nostalgiprylar i en liten butik i mackbyggnaden, möjligheterna är till synes oändliga.
Drömma måste man ju få göra!

13 kommentarer:

 1. Jag har försvunnit från din och andras blogspotwidgetar i sidomenyn. Beror på att jag städat bland mina googlekonton. Det betyder inte att jag slutat följa dig/er, utan bara att jag följer dig på annat sätt. Så jag har superkoll på dina spaningar :-)
  Dessutom finns inte den widgeten till oss som kör på egen domän eller annan bloggplattform. Så hos mig blir jag extra glad för en kommentar då och då, det visar att ni följer mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du säger det så ser jag ju det!
   Klart jag följer dig, helst skulle jag vilja se ännu fler bilder från olika vinklar, speciellt från gamla mackar du hittat.

   Radera
  2. Tack för den tankegången, jag skall försöka tänka på att publicera alternativt fota från fler vinklar.

   Radera
 2. Jag hänger på...och drömma måste man, jag drömmer om den dan då någon ringer och säger du jag hade finamack förut och nu har jag hela källaren full=) vill du ha det eller ska jag kasta det?..
  Hmm vänta så ska jag fundera på det..adressen tack=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat drömma om Undersåkers sedan länge nedlagda Gulfmack, att skiduthyrningen den nu härbärgererar lägger ned och jag får ett samtal på mobilen att jag kan få macken om jag vill!
   Då skulle det bli nostalgimack i sen 70-tals stil, som jag minns från när jag var barn.
   Det är en ganska stor mack så tidigare kom jag på uttrycket: "Undersåker under stormackstiden"

   Radera
 3. Jag har tydligen också förvunnit i Din meny!? Hur som helst, även Larsson har stenkoll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där!
   Ännu en som jag inte ens tänkte på att han kunde vara borta från menyn.
   Då är det bara en kvar då, tror att jag var uppe i 21 följare.
   Jag står inte bara med som följare utan läser även Larsson's Blogg med intresse, utom möjligen kattrelaterade inlägg då. ;)
   (Jag är ju hundmänniska)

   Radera
 4. Kan bara hålla med dig- tycker att fler ska borde chansa på att förverkliga ett litet udda boende. Vi blev nog tok-kallade av många när vi köpte Konsum, i början, men nu säjer man istället, varför köpte inte vi det.....? Förhoppningsvis smittar det av sig lite, Gittans husfolk blev ju så inspirerade så de köpte sig ett församlingshem... Hurra för sådana som törs!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla(ste) Konsum i Duved, förresten väldigt likt erat Konsum i stilen, är ju också lite intressant då det även varit OK bensinförsäljning där. Har varit till salu flera gånger men det är radikalt ombyggt inuti med flera lägenheter så då måste man ju dras med hyresgäster... http://1.bp.blogspot.com/_6D-t106yx78/TIS0VEvCH9I/AAAAAAAAABc/5oIbsZ7yls4/s1600/20100822_017.duvedok.jpg

   Radera
 5. Men Gittan har inte övergivit...hon finns kvar. Klart vi ska förverkliga våra drömmar...lev här och nu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick just en bisarr idé till samlande när man köpt ett församlingshem, gamla gravstenar! Såna som plockas bort från gamla gravar och annars kasseras.
   Följer även Gittan, trots att inte skyltdockor & julgranar ligger högst på min intresselista, men gamla mackbilder och bilder på jänkare(från rätt koncern) är riktigt trevligt, en bra variation helt enkelt!

   Radera
 6. Nja, nu var det ju inte riktigt ett församlingshem utan en stor prästgård vi köpt. Nåt nytt bisarrt samlande är nog inte aktuellt utan vi fortsätter med the old style och kommer att på vårt lite speciella sätt att hylla den rätta koncernen...fortsättning följer! ;)

  SvaraRadera
 7. Tråkigt att höra att det har rivits nu, jag måste haft tur när jag passerade förbi där juli 2012 och det fortfarande stod kvar så jag kunde några bilder:)
  Rikrigt kul med gamla bilden också så man ser hur det såg ut förr:)

  SvaraRadera