fredag 23 september 2011

ESSO - HAMMERDAL

Jag kom över ett gammalt kort på Tradera som visar Essomacken som fanns i Hammerdal.

Numera är det bara en parkeringsplats där macken låg.
Det grå huset man ser till höger är samma som det står Ridderbergs på på det gamla fotot.
Ridderbergs var ett skrädderi.
Huset är nu i ett väldigt dåligt skick, grunden håller på att rasa och det är hål i trottoaren ner i källaren, därav avspärrningen.
Bild från Google

5 kommentarer:

 1. Det är så kul att jämnföra gamla kort med hur det ser ut idag. Hade inte en susning om att det hade varit en ESSO-mack på konsumparkeringen.

  SvaraRadera
 2. Jag hade heller ingen aning om det innan jag såg kortet på Tradera.

  SvaraRadera
 3. R.Larsson25/9/11

  Den där ESSO-macken har man försökt tigga klistermärken på många gånger. Stig O från Fyrån som jobbade där sade alltid: "De enda märken du får av mig är blåmärken!". Sen åkte man ut. Gillar man bilder på gamla mackar så är ju Jamtlis bildarkiv ett givet tips. Nästan alla gamla mackar i Jämtland finns sökbara där.

  SvaraRadera
 4. Tack för den roliga anekdoten! :D
  Jamtlis bildarkiv har jag grävt i mer än en gång...finns mycket trevligt där!

  SvaraRadera
 5. Hans Wiksten (wiksten.h@home.se)3/11/11

  Hej! Trevlig hemsida! Hittade hit av en slump: Jag säljer flygfototavlor med motiv över gårdar m.m. Nu hade jag en bildserie från 1950-talet som jag inte fann "ute i verkligheten". Vad gör man då? Söker på Google förstås... Kollade bilderna noga, och började med "Ridderbergs". men fick inte fram någon utomhusbild.. Men däremot text om att det kunde röra sig om Hammerdal! En sökning på "Esso Hammerdal" gav vinst! Och här är jag nu. I bildserien jag har framför mig finns fina bilder från 1958/59 över Ridderbergs, ett konditori, Esso, Caltex mittemot betongindustrin, ett café, en massa gårdar med mera!
  Mycket nostalgi! (Säljer tyvärr inte bilder, utan det är tavlor eller bilder på CD som gäller. Pris på tavlor från 5.200 inkl moms, ram o frakt. Pris på CD 5.500 inkl moms och alla rättigheter till bilden. Jag kan söka på bilder över hela Sverige).
  Mvh HW

  SvaraRadera