söndag 4 maj 2014

Magazine Moment

Bonnier kör ju stenhårt med det uttrycket och jag hoppas jag inte gör något varumärkesintrång när jag lånar det till min nya idé här på bloggen.
Deras syfte är väl att sälja fler "riktiga" tidningar istället för att folk ska läsa tidningarna på nätet, något som jag själv stenhårt vägrar att göra, läsa tidningar på nätet alltså.
En, i mitt fall, motortidning, köper man för att spara och ha kvar och kunna bläddra i flera år senare.
Av olika anledningar vill man ibland få tag på äldre nummer av olika tidningar och då letar man på loppisar(där just motortidningar brukar vara löjligt billiga) och marknader, och vips så har man som jag hela källaren fylld med alla möjliga motortidningar från 40-talet och fram till de allra nyaste numren av vissa tidningar.
Jag tänkte visa de i min samling lite ovanliga tidningarna, som jag har bara ett eller några nummer av, och förhoppningsvis locka nån till att besöka en loppis eller marknad och köpa en äkta hederlig papperstidning som är fullt läsbar även ute i solskenet när ni ligger i hängmattan och njuter.

Jag börjar med "V8 - SPECIAL" som jag har 2 nummer av.
Utgiven av JACK Tidningsförlag AB, Örebro
I redaktionen ingick bl.a.Peter Haventon, som även fotograferat alla bilder i tidningen.
Så här såg nr.1/82 ut:

3 kommentarer:

  1. Bra idé att visa sällsynta tidningar. Själv håller jag på att ge bort mina tidningar från 1980 och framåt. De äldre behåller jag. Har länge försökt sälja kompletta årgångar av våra moderna motortidningar som Klassiker och Classic Motor men det är omöjligt, Nästan svårt att ge bort dem.

    SvaraRadera
  2. Just det jag håller med fullständigt en fysiskt tidning är oslagbar.

    SvaraRadera
  3. En motortidning ska vara i pappersformat, så är det bara. Likadant med böcker. Vem vill läsa en roman på en läsplatta? Inte jag i alla fall. Tar batteriet slut så är det slutläst. Många har spått den analoga bokens snara död, men jag hoppas och tror att den lever vidare.

    SvaraRadera