fredag 9 september 2016

3 dagar i Norge, del 22 - Valldal

Imperial 58 var på en minisemester i Norge i början av vecka 32 och lekte turist och fotograferade hav, broar & berg.
Men, hav förtröstan, det slank med några mackar också!

Då regnet bara vräkte ner så skippade jag färjan mellan Linge och Eidsdal som hade tagit mig vidare till Geiranger, istället fortsatte jag till Valldal.
Efter att ha tagit bilder på de två mackarna så styrde jag norrut på trollstigen, bara för att senare få vända uppe vid utsiktsanläggningen där nedresan i det brantaste partiet skulle ha börjat.
Trollstigen hade stängt för första gången på säsongen p.g.a. det kraftiga regnandet, det ramlade tydligen ner bitar av berget på vägen...
Bara att styra tillbaka mot Valldal igen och leta nattlogi, vilket slutligen hittades på Elvebakkens Camping i utkanten av byn.
Efter att ha frågat på varenda camping efter en ledig stuga på vägen tillbaka så kan jag säga att det finns dom som måste jobba lite på sitt kundbemötande...och, kändes det som, inte passa på att ta ockerpriser bara för att Trollstigen stänger.
Han som jobbade på Elvebakkens Camping får däremot alla pluspoäng för bemötande och dessutom behövde jag inte betala fullt pris för 4-bädds stugan! 

YX i Valldal

Shell i Valldal

2 kommentarer:

  1. Vilket läge! Fantastiskt vackra omgivningar. Jag kände mig nödgad att googla på Valldal, så nu vet jag var det ligger oxå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var mäktigt med klippväggarna alldeles inpå!

      Radera