torsdag 16 juni 2011

BILSPANING!

Jag brukar skicka lite bilbilder till bloggkollegan Bilspanaren men denna godbit behöll jag för mig själv!
Jag siktade den när jag körde genom Östersund på min "Storsjön runt..." resa, upptäcktes lite sent så jag fick åka varvet runt i första bästa rondell för att svänga in på väg tillbaka.
En Datsun 120A FII Coupé från 1978 med, håll i er nu, endast två ägare! 2!!!
Ställdes på senast 920515 och den sista registrerade mätarställningen var 50341 km, det ni!
Synd att navkapslarna saknas, japanska 70-talare brukar kunna ha extremt fula skulpterade navkapslar som täcker hela fälgen och dessutom sticker ut ett par decimeter, kanske för att kompensera för att hjulen brukar sitta långt in i hjulhusen, vad vet jag.
Snygg färg i alla fall, annars har jag nog bara sett gula exemplar av denna modell tidigare.

4 kommentarer:

 1. Du gjorde rätt i att behålla den! Vilken bil! Synd på navkapslarna. Gissningsvis har någon använt dem som sockerkaksformar... En rätt ful liten bil man bara måste älska! Teknikens Värld hade en röd sån här som sommarskott för ca 10 år sen som hette "Röd drake".

  SvaraRadera
 2. Anonym30/6/11

  Du gjorde rätt i att behålla bilden, men jag har navkapslarna och jag har bilen. Kul att se bilden.

  SvaraRadera
 3. Trevligt att navkapslarna finns kvar, hoppas dom är i bra skick!
  Grattis till en skojig liten bil som dessutom ser ut att vara i gott skick!
  Hör av dig om du behöver nya stötdämpare bak, jag har flera par nya av fabrikat BOGE som passar 120A & 140A 75-82 som ligger.

  SvaraRadera
 4. Anonym2/2/12

  Tja. Jag och farsan har ägt en ljus/metalic blå av dena bil modell fast en årsmodell 77, det var orginal lack. Den hade haft få ägare när vi sålde den runt 2005 om ja mins rätt. Till en bil samlare. Bilen hade gått ca 20000 när den såldes. Och väldigt väl behålen orginal. Fick beröm varje gång på besikningen. Ska ha ett fler tal bilder på den. Och vet att bil samlaren har kvar den en i dag och han har många fina bilar.

  SvaraRadera