onsdag 24 augusti 2011

BJÖRKLINGE

På min resa är jag nu framme i Björklinge där Din-X var lätt att hitta, någon som vet vad det var före Din-X?
Eller har det hetat så hela tiden?
Köpte en glass & en dricka på kiosken och den trevlige killen som jobbade där fyllde dessutom mina vattenflaskor med härligt iskallt vatten!

Din-X på Gävlevägen 231 i Björklinge
På Bror Hjorts Väg 2 har det legat en för mig okänd mack, till vänster om denna byggnad ligger en stor gammal servicehall som tillhörde macken, tyvärr kom den inte med på bild.

Okänd nedlagd mack på Bror Hjorts Väg 2 i Björklinge


Statoil har funnits i Björklinge, tyvärr visste jag ingen adress då jag passerade.
Efter hemkomsten hittade jag att Statoil låg på Gävlevägen 56.

I en bok om mackar som jag har så finns det en bild på en stor Gulfmack med motell i Björklinge, var låg den???

7 kommentarer:

 1. Anonym11/9/11

  Du missade den trevligaste macken i Björklinge. När du kommer norrifrån ska du kolla till höger när du kommer in i samhället. På en höjd, bakom ett staket och en del träd står nämligen ett skärmtak och två pumpar av den udda modellen Ljungmans Star 107, som bara tillverkades i ett år. Det inhängnade området tillhör numer vägverket produktion/svevia, men det bör gå att ta sig in där utan problem.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Det var säkert inte sista gången jag passerade dessa trakter.

  SvaraRadera
 3. Jag har hittat den på Google Earth!

  SvaraRadera
 4. Anonym20/5/12

  Den okända macken i södra Björklinge var en Esso mack som la ner nån gång i slutet av 70 talet (tror jag). Bilverkstaden drevs länge av bröderna Lundevall men nu är det bara en av bröderna som kör. Gulf macken låg där Röde Orm ligger. Gulf macken hade som alla mackar en tvätthall och verkstad, dessutom fanns det en restaurang och tillhörande motell med 6 rum (återigen minnet svagt). Kallades bland ungdomar på 70-talet för "motellet". När Gulfmacken och motellet revs blev det Satoil och Röde Orm.

  SvaraRadera
 5. Tackar så mycket för den informationen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars Ulwencreutz2/9/12

   DinX har hetat likadant sedan jag flyttade till Björklinge -69. Om det varit någon annab mack där innan vet jag inte. Men huset till höger om dinX är idag pizzeria Kantarell och var tidigare Bruses livs. Dessemellan har det varit allt från billiga kläder till skivbutik där. De som ägde dinX tidigare bodde ovanpå butiken.
   I övrigt verkar Du ha fått svar på funderingarna =) Pumparna som beskrivs i svar nr ett, är en nyhet för mig. Dem har jag aldrig sett eller helt enkelt inte tänkt på fast jag bott här i stort sett hela mitt liv. Lätt att bli hemmablind =)

   Radera
  2. Tackar & bugar!

   Radera