söndag 2 september 2012

Händelserik helg!

Ja, som sagt for jag ju in till Östersund igår för att köra Great Lake Run, vilket jag också gjorde.
Tyvärr glömde jag kameran hemma och hade bara kameran i "nödmobilen", alltså inte ens min rätta mobiltelefon, därför blev det inga bilder från evenemanget.
Bilen gick bara bra men jag gjorde ett varierat resultat på de olika stoppen längs vägen, jag fick fick full pott, 10 poäng på ett moment i alla fall.
På hemväg idag längs 321:an så saktade jag in vid Hovermo och slängde ett öga mot gårdsmuseét, och där gick en man på gårdsplanen och garageportarna var öppna.
Jag har ju lovat mig själv länge att jag ska titta in där så jag gjorde en u-sväng lite längre fram och åkte tillbaka för att fråga om det var öppet.
Egentligen hade dom stängt för säsongen till skolstarten men just idag var det "kvarnens dag" och öppet hus,  alltså extra-öppet med fri entré, snacka om tur!
Dom öppnade kl.10 och jag kom dit halv men jag fick gå runt och titta ändå, just kl.10 var det fiolspelemän som underhöll i en halvtimme inne på cafeét, sen kl.11 drog dom igång kvarnen så vi, det blev en ganska stor publik, fick se hur man malde kornmjöl.
En mäktig konstruktion den gamla kvarnen från 1902, och allt fungerar också!
Kraftverket var också häftigt, dessutom levererar det fortfarande ström ut på elnätet!
Inne i själva museumet så fanns det hur mycket gamla prylar som helst, säkert 300 st gamla kameror t.ex.
I mitt tycke så känns den ordinarie entréavgiften på 60 spänn som tilltagen i underkant, med tanke på vad mycket som fanns att se, dom skulle nog kunna ta en hundring också utan att behöva skämmas.
Det finns även en loppis i en av byggnaderna och där gjorde jag ett litet fynd som ni får se nån annan gång
Som ni ser så kunde jag inte låta bli att ta några bilder i Hovermo.
2½ timme gick fort på detta ställe och jag fortsatte hemåt, men svängde av och åkte genom Kvitsle för att se om loppisen vid den gamla Caltex-macken var öppen.
Den var öppen och jag gjorde ett fynd utan dess like!!!
Men det tar vi inte heller nu.Klicka på bilderna för större format!

5 kommentarer:

 1. Så du kom dit till slut! Ett intressant ställe med mycket att titta på. Extra intressant om man får en guidad visning av de trevliga ägarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom hade egentligen ingen guidning när jag var där, men det gjordes spontana guidnings-inhopp av både ägarna samt bl.a. svärson till ägarna när jag gick runt och tittade.

   Radera
 2. Vi gjorde också ett besök på detta trevliga museum när vi var på hemväg från Rättvik i somras och det kan varmt rekomenderas! Kul helg m.a.o.

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Vad lustigt egentligen.
  Jag råkade ramla in på din blogg häromdagen när jag googlade på pensionat och Svenstavik.
  När jag nu fortsätter att läsa eftersom du skriver om sånt som är roligt så blir jag glatt överraskad när jag ser att vi var på samma ställe i söndags, vid kvarnen. Vi stannade dock bara på vägen för att kolla vad det var för folk som stod utanför ett garage och spelade musik. Det såg trevlig ut.
  Vårt mål var att hitta ett hus som strax ska bli till salu strax väster om Kvissle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en liten värld!
   Hoppas ni hittade huset ni letade efter.

   Radera