torsdag 28 juni 2012

Bollstabruk

Nu har jag kommit fram till Bollstabruk och där möts man av en sorglig syn, alla mackar är nedlagda!
Ja inte bara mackarna förresten, 21:an Pizzeria och några småbutiker såg jag också hade slagit igen.
21:an ja, ligger på Ådalsvägen 23 och har inte varit en mack en gång i tiden, se kommentarerna för mer info.Misstänkt nedlagd mack. på Ådalsvägen 23

Gamla BP/Uno-X hade en gång en stationsföreståndare som hette Göte Söderkvist.
BP/Uno-X på Ådalsvägen 16

21 September 2011 lämnades konkursansökan in för företaget som drev denna OKQ8-mack, konkursförvaltaren hoppades på att finna någon som ville driva den vidare men det verkar inte som det lyckades.
OK/OKQ8 på Ådalsvägen 12
Så här såg det ut när den var i drift, bild från nätetTexaco på Ådalsvägen 1

Fundament till skyltstolpe, Texaco

På entrédörren till Texaco

Texaco på Ådalsvägen 1

Mitt hjärta brister också snart av alla mackar som läggs ned

8 kommentarer:

 1. Bollstabruk är verkligen en sorglig syn! Vi var där ifjol, besökte en loppis och talade med herrn som drev den. Att en så rik och framgångsrikt samhälle så snabbt och totalt kan bli...ingenting!!

  SvaraRadera
 2. Texaco i Bollsta kommer jag ihåg från min sista resa till mormor i Sollefteå 1988. Stannade där och sen vid någon kiosk. Det finns en väg där i närheten som går till Tunsjön utanför Sollefteå. Morsan var med och guidade i de här trakterna. Morfar var tillsynsman vid kraftstationen i Tunsjön på 40-50-talet när morsan växte upp.
  Annars håller jag med Khina, tråkigt att se Bollsta så öde

  SvaraRadera
 3. Den misstänkta nedlagda macken på Ådalsvägen var i begynnelsen en Pressbyråkiosk med ett gatukök. Sedan vart en en spelhörna med gatukök 21:an tills det stängdes. Inne på Pressbyrån fanns det två telefoner med varsin hytt. Sådana där gröna mynttelefoner med en röd sosknapp frampå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det utrett!
   Det har stört mig att jag inte hittat några som helst uppgifter om att det skulle ha varit en mack, nu fick jag ju förklaringen.
   Sådana telefoner minns jag!
   Tack för uppgifterna!

   Radera
 4. Örjan Hedberg20/7/12

  Vad gäller BP/UNO-X så hette föreståndaren Magnus Blom som drev BP macken i många många år innan Göte tog över. Ett tag fanns det en mattvätt där också. Men det är en annan historia.

  SvaraRadera
 5. Apropå BP/UNO-x, i Bollstabruk, så finns där numera "Amerikahuset Grill&Café". Trevlig personal och inredningen likaså. När man är ute och åker med kompisarna så kan man ju stanna till och ta en fika. Hursomhelst, ett kul initiativ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym3/12/12

   Alltid Välkommen!

   Radera
 6. Anders Löfgren25/4/13

  Jag hade mitt första extrajobb på BP macken i Bollstabruk, ca 1970-72. Ägaren då hette Gradin. Förnamnet har jag glömt, men han bodde i stationshuset vill jag minnas. Inga elektroniska räknare då, ett block på bordet där priset för varje dl stod. Men det var enkelt att räkna i huvet då priset var 1 kr/l, först 94 oktan, så småningom oljeblandat. Jag kommer ihåg grabbarna som samlades där på lördag och söndag. Välbetalda på sågverk eller massafabriker i närheten. Nya fina bilar som jag var avundsjuk på. Av någon anledning var de väldigt förtjusta i vichyvatten. Jag blir så ledsen när jag åker igenom Bollstabruk nu. Förfallet är enormt. De människor som fortfarande finns där ser inte glada ut.

  SvaraRadera