lördag 8 mars 2014

En Göteborgsresa, hemresan del 1

Dag 5, lördag 18/1 2014.
Vaknar i hyfsad tid och tar hissen upp till översta våningen för en sista vip-frukost på Gothia Towers.
Träffar några av de andra Jämtarna som också precis skulle till med frukost innan dom skulle bege sig iväg till Landvetter och flyget hem.
Jag kunde ju ta det lugnt eftersom jag körde bil och valde själv precis när jag ville åka och vart jag ville åka.
Efter avslutad frukost så delade jag hiss med Chip Foose på väg ner, hälsningsfraser utbyttes och han verkade vara precis så sympatisk som han framstår i tv-programmen.
Sen var det bara att checka ut, betala de 2 nätterna i kallgaraget á 195:-/natt, chockade förresten tjejen i receptionen med att betala med kontanter istället för med kort, hon såg ut som hon inte hade sett en 500-kronorssedel på år och dag, och ta sin (tunga) packning och knata iväg den långa vägen till Focus parkeringshus där Gothia Towers har en bevakad del på en av våningarna för hotellets gäster och packa sig in i Golfen igen.
Sen styrde jag ut i Göteborgstrafiken för att föreviga alla mackar i Göteborg, nej skämt åsido, jag styrde kosan mot Borås istället för att träffa en gammal vän och äta lunch.
Den tråkiga Riksväg 40 har jag kört flera gånger tidigare så jag satsade på den gamla vägen som hette Riksväg 5 för länge sen istället, den har jag bara kört från Borås till Bollebygd tidigare så det skulle bli kul.
Mölnlycke och Shell blev första stopp, finns med i stationsförteckningen från 1979.

Shell på Metallvägen 1
Statoil på Rörsvängen 1 blev en omväg så den hoppade jag över.
På Boråsvägen 1/Ljungvägen 4 ligger det en bilverkstad i en gammal lokal där det mycket väl även skulle ha kunnat vara en mack en gång i tiden, men jag vet inte säkert.
På Boråsvägen 4 har det tydligen också legat en mack, lite osäker på vart det är då Google visar på en plats som Hitta säger är Klockarns väg 12.

2 kommentarer:

  1. Trevligt! Spännande att se vad du hittar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lär väl knappast hitta nåt som är nytt för dig! :-)

      Radera