söndag 9 mars 2014

En Göteborgsresa, hemresan del 2

Landvetter blev nästa stopp.
Shell på Härkeshultsvägen kan mycket väl tidigare ha varit Nynäs, då Nynäs fanns här runt 1980 men inte Shell.
Jag fick tag på en stationsförteckning från 1971 där Shell tydligen låg i Östergården Landvetter, dock ingen gatuadress.
OK verkar ha etablerat sig här under första halvan av 90-talet, vilket sen blev OKQ8.
Gulf fanns här under 60-talet, vet ej på vilken adress.
BP satsade på att ligga vid själva flygplatsen, tidigt 80-tal verkar det som dom byggde sin mack där, som sedan övertogs av Statoil.
Eftersom det skulle bli en omväg att åka till flygplatsen och jag inte visste hur lång tid det skulle ta innan jag var framme i Borås så hoppade jag över det, ville ju inte missa lunchen!


Shell på Härkeshultsvägen 2

OK/OKQ8 på Gamla Landsvägen 22 kommentarer:

 1. Hej Shell på Härkeshultsvägen var Nynäs när den byggdes i hop med Ingvar Svenssons Bilservicen Detta var i slutet på 70 talet tappen hade Lennart.

  Samma Lennart hade tidigare en Shelltapp som låg ungefär i höjd med gamla Landvetterskolan (gula träkåken jämte ishallen) tappen låg efter gamla R40 denna tapp revs när motorvägen byggdes.

  Mitt emellan Landvetter o Skällared låg en Gulfmack på hö sida i riktning mot Skällared denna revs också när motorvägen kom.

  I början på 80talet ev slutet 70 fanns en Containertapp OK endast sedeltank som låg ungefär där Landvetter Ishall ligger idag.

  mvh Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för all information!

   Radera