torsdag 13 mars 2014

En Göteborgsresa, hemresan del 4

I Rya som ligger mellan Härryda och Hindås har Caltex/Texaco funnits, från tidigt 50-tal fram till sent 70- eller tidigt 80-tal.
Den enda adress jag hittat där det funnits en bensinmack är Härrydavägen 250, där ligger det en stor industribyggnad nu så det kändes inte så spännande att ta någon bild.

Hindås fick det bli istället.
På Stationsvägen 2 ligger Paroy Energi som tidigare var en OKQ8 mack, dessförinnan var det med största sannolikhet OK, eftersom OK fanns här på 80- och 90-talet.
Kanske var det även Gulf som låg här som OK sen tog över, då Gulf fanns här redan tidigt 60-tal och fram till första halvan av 80-talet.

OKQ8/Paroy Energi på Stationsvägen 2


Sen kommer vi till Pump på Boråsvägen 4, tidigare Uno-X.
Mest troligt BP dessförinnan, då BP fanns här redan tidigt 60-tal och säkert fram till det att BP upphörde i Sverige, den sista uppgift jag har på BP här i Hindås är från 1989.

Uno-X/Pump på Boråsvägen 4

Caltex/Texaco fanns här från 40-talet fram till tidigt 70-tal, tyvärr vet jag ingen adress.

Spimfab listar även en adress där det funnits en bensinstation, Gamla Boråsvägen 2206 med fastighetsbeteckning Ingelse 1:91, som jag inte vet var den ligger.

5 kommentarer:

 1. strax i utkanten av Hindås efter kurvorna runt sjön upp i backen mot Bollebygd låg en liten mack/verkstad. ca Boråsvägen 16-18. Kanske inte den du tänker på men pumpar hade de fram till början på 80-talet

  SvaraRadera
 2. På Boråsvägen 14(enligt Hitta) så är det ett stort vitt hus ihopbyggt med ett garage med 4 portar, kan det vara det du menar?
  Strax ovanför Ingelsevik.

  SvaraRadera
 3. Jag är nästan 100 på det. Där var en mack/pumpö, i vart fall under 70-talet och en bit in på 80-talet. Jag stannade där intill med SJ-bussen under sent 70-tal tidigt 80-tal och inväntade de första eleverna som skulle mot Hindås & Landvetterskolan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den tiden var jag elev själv i låg & mellanstadiet...först när jag började högstadiet fick jag åka SJ-buss dagligen till och från högstadieskolan 3,5 mil bort. :)

   Radera
 4. Anonym4/12/15

  Uno Carlsson hade den macken och verkstaden, han bor numera åter i Rävlanda sedan många år.

  SvaraRadera